Conflicten komen in alle families voor. Soms lossen ze vanzelf op en soms zijn ze zo erg dat een familie uit elkaar valt.

Het conflict kan ontstaan tussen ouder(s) en kind(eren), tussen broers en zussen of tussen schoonzoon/schoondochter en schoonouders. Als moslim weet je dat de koran grote  waarde hecht aan familiebanden.

Conflicten met familieleden zijn een bron van verdriet. Contacten worden stopgezet. Bij familiefeesten is het lastig om elkaar te ontmoeten. Je voelt schuldgevoelens, ook al weet je dat het gelijk aan jouw kant staat. Je wordt ermee geconfronteerd als je de koran leest zoals de volgende vers:

 وَاعْبُدُوا اللَّهَ وَلَا تُشْرِكُوا بِهِ شَيْئًاۖ وَبِالْوَالِدَيْن

 (إِحْسَانًا وَبِذِي الْقُرْبَى (النساء 36

En aanbidt Allah en kent Hem in niets een

deelgenoot toe, en wees goed voor de ouders en de verwanten… (koran 4:36)

De impact van een familieconflict is groot. Het kan je dag en nacht bezighouden en je kunt er letterlijk ziek van worden. De enige manier om dit een halt toe te roepen, is om weer in gesprek te gaan met je familie.

De meeste conflicten ontstaan door miscommunicatie. Woorden die anders worden geïnterpreteerd, wederzijdse verwachtingen die niet overeenstemmen of emoties die niet worden geuit of door onenigheid over het nalatenschap.

Het conflict kan er uiteindelijk voor zorgen dat de communicatie helemaal stopt, omdat de emoties iedere keer dat de familie elkaar ziet te hoog oplopen. 

Door de MediationImam in te schakelen kunnen jullie het conflict uitpraten en tot verzoening komen om vervolgens de band te herstellen.

Contact

Email: a.mahla@tele2.nl

Mediation-IMAM